Fordypning i smerte - en bedre forståelse av smerter for meg og mine pasienter

Oppdatert: 13. sep. 2021

Jeg vil fremover legge ut innlegg om smerte hvor jeg benytter meg av Lorimer Moseley og David Butler sine anerkjente bøker om smerte; "Explain pain" og "Explain Pain - Supercharged". Moseley og Butler har mange år bak seg i feltet med selv få bedre forståelse av smerte og hvordan dele dette med omverdenen (terapeuter og mennesker med smerte) på en forståelsesfull og god måte.Mer kunnskap - mindre frykt for smerte

Et av målene med boken "Explain Pain" er å bevisstgjøre mennesker med smerte slik at de får en større forståelse om sin situasjon og blir mindre redd for sin smerte. Frykten for smerten bidrar direkte til smerteopplevelsen. Å forklare mennesker hva som faktisk skjer i dem kan bidra til å redusere denne frykten og dermed være til god nytte.


  • "Kunnskap er den beste smertedemperen av alle"

  • Opplæring i smerte er terapi

  • Kunnskap om smerte kan hjelpe deg med dine fremtidige problemer og problemer andre har

  • Å forstå smerte endrer smerte


Med "Explain Pain" og "Explain Pain - Supercharged" tilegner jeg meg en bedre forståelse av smerte, og vil gjerne hjelpe deg som har problemer med smerte.


Fysioterapeut

Jonatan Abrahamsen

30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle